Το καλάθι μου

ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 28310 29023
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 30€
Ασφαλείς Συναλλαγές
Συμπτώματα Δυσκοιλιότητας και Συμβουλές.

Συμπτώματα Δυσκοιλιότητας και Συμβουλές.

Η δυσκοιλιότητα απασχολεί το 20% του γενικού πληθυσμού της χώρας, ενώ το 33% εμφανίζει δυσκοιλιότητα περιστασιακά, κατά τη διάρκεια των διακοπών και του ταξιδιού.

Πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες και μάλιστα 2,5 φορές περισσότερο από τους άνδρες.

Το 59% των ασθενών ντρέπονται να μιλήσουν για το πρόβλημά τους και απλά ζητούν ένα γνωστό υπακτικό.
Η δυσκοιλιότητα χαρακτηρίζεται από αραιή συχνότητα κενώσεων (κάτω από 3 φορές την εβδομάδα) και κόπρανα αφυδατωμένα και σκληρά.

Είναι ένα συχνό πρόβλημα, που πολλές φορές υποθάλπει κάποια πάθηση του πεπτικού συστήματος, αλλά και λανθάνουσες οργανικές διαταραχές (π.χ. υποθυρεοειδισμός).

Συμπτώματα:

- Αργή και επίπονη αφόδευση με κόπρανα σκληρά και αφυδατωμένα.

- Αίσθηση ατελούς κένωσης.

- Αίσθημα φουσκώματος, πίεση στο στομάχι, πόνοι στη κοιλιά με ή χωρίς μετεωρισμούς, αιμορροΐδες, κράμπες στο στομάχι και κακή διάθεση.

Θα μπορούσαμε να διαχωρίσουμε το πρόβλημα σε:

Α - Περιστασιακή Δυσκοιλιότητα:

Οφείλεται συχνά σε απότομη αλλαγή της διατροφής ή των καθημερινών συνηθειών (αυστηρή δίαιτα, ταξίδι), σε έλλειψη άσκησης (κατάκλιση, ακινησία σε μακρινά ταξίδια), σε αφυδάτωση των κοπράνων (σε έντονη ζέστη), σε ψυχολογικό stress, αλλά και σε μια εγκυμοσύνη και γενικά δεν διαρκεί παρά λίγες ημέρες.

Β - Χρόνια Δυσκοιλιότητα:

Είναι συνήθως ιδιοπαθής (χωρίς συγκεκριμένη αιτία) και απαιτεί την υιοθέτηση υγιεινής διατροφής.

Προσοχή, αν παρατηρηθεί επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης, χρειάζεται επίσκεψη στο γιατρό και ενδεχομένως θα πρέπει να γίνει κολονοσκόπηση με την παραμικρή υποψία.

Γ - Πρόσφατη ή Προσφάτως Επιδεινούμενη Δυσκοιλιότητα:

Η δυσκοιλιότητα που συνεχίζεται για περισσότερες από 15 μέρες, χωρίς προηγούμενες διαταραχές των κενώσεων, απαιτεί πάντα την αναζήτηση μιας οργανικής αιτιολογίας: πάθηση του πεπτικού συστήματος (φλεγμονώδης εντερική πάθηση, καρκίνος του παχέος εντέρου) ή πάθηση που δεν αφορά το πεπτικό (νεύρωση, μεταβολική διαταραχή, υποθυρεοειδισμός, υποκαλιαιμία).

Αναζητήστε την επίσης σαν μία φαρμακευτική ανεπιθύμητη ενέργεια (ιατρογενής δυσκοιλιότητα) από λήψη νευροληπτικών, αντιπαρκινσονικών, αντικαταθλιπτικών, αλάτων σιδήρου, κωδεϊνούχων, παραγώγων μορφίνης).

Η εναλλαγή διάρροιας/δυσκοιλιότητας υποδηλώνει το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.